7 Senses: voor al je hormonale vragen en problemen

 

Germaine Deckers is gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen en het hormonale systeem in het bijzonder. Bij veel klachten is er een grote kans dat schommelende hormonen de boosdoener zijn. Aan de meeste klachten is heel goed iets te doen, zodat ze je dagelijks leven niet of nauwelijks nog beïnvloeden en je weer kunt genieten van het leven.

 

  Elke vrouw verdient het om altijd
de beste versie van zichzelf te zijn

 

Care for Women
7 Senses is aangesloten bij Care for Women, een landelijke organisatie, gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen en het hormonale systeem in het bijzonder. Al sinds 1997 houdt Care for Women zich bezig met anticonceptie, menstruatieproblemen, zwangerschap en zwangerschapswens, overgangsklachten, borstkanker, hart- en vaatziekten en schildklierproblemen bij vrouwen.
Care for Women zet zich al jaren in om vrouwen en de medische wereld te laten inzien dat het vrouwenlijf een andere benadering nodig heeft dan een mannenlijf. Wat bij mannen werkt, hoeft niet automatisch ook bij vrouwen te werken.
Bij vrouwen hebben we te maken met een complex hormoonstelsel, dat ook invloed heeft op ziekten en de effecten van behandelingen.
Hormonen hebben een grote invloed in je lichaam tijdens diverse levensfasen. Niet alleen zorgen ze voor de vruchtbaarheid, maar inmiddels weten we dat ze ook invloed hebben op processen in de hersenen, de botten, het hart- en vaatstelsel, de borsten, de slijmvliezen en veel meer. Geen wonder dat veranderingen in het hormoonstelsel, zoals tijdens de pubertijd, de zwangerschap of de overgang, kunnen leiden tot een grote diversiteit aan klachten.

 

Afspraak maken?
Een afspraak maken is heel eenvoudig. Je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig en kunt zo bij Care for Women specialiste Germaine Deckers terecht. Neem contact op via het contactformulier of bel 06 - 247 305 82 voor meer informatie of het maken van een afspraak.

 

Kosten en vergoedingen
Een consult duurt een uur en kost € 64,50 exclusief eventuele benodigdheden voor aanvullend onderzoek.
De consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen.


Anticonceptie

.

 

Waar moet je voor kiezen? Er zijn methoden met of zonder hormonen en de hoeveelheden en soorten hormonen zijn verschillend. Ook jouw levensfase speelt een rol. Laat je goed voorlichten en maak een keuze die bij jou en je levensstijl past!

 


Menstruatieklachten en PMS

.

 

Hoewel menstrueren heel gewoon is en een teken dat je lichaam goed werkt, heeft een kwart van de vrouwen menstruatieklachten die het dagelijks leven negatief beïnvloeden. Denk jij dat je PMS hebt? Blijf er dan niet mee rondlopen, de klachten komen iedere maand terug, jaren lang...

 


De overgang en klachten

.

 

De overgang is een periode met een ingrijpende hormonale verandering, die wel 7 tot 10 jaar kan duren. Overgangsklachten kunnen een enorme impact hebben op jou en je omgeving. Je staat er niet alleen voor; en er is veel aan te doen!

 


Zwangerschap en kinderwens

.

 

Als je een kinderwens hebt is het belangrijk ervoor te zorgen dat de kans dat het lukt zo groot mogelijk is. Ook een gezonde zwangerschap is heel belangrijk; voor jou èn je baby. Ook hiervoor kun je terecht bij de Care for Women specialiste.

 


Begeleiding bij borstkanker

.

 

Borstkanker heeft een enorme impact op het leven. Borstkanker verandert je leven vaak drastisch op zowel lichamelijk, emotioneel en sociaal vlak. Een vervroegde overgang maakt het nog eens extra zwaar. Germaine Deckers is ook voormalig oncologisch chirurg. Ze kan je helpen!

 


Gezond ouder worden – check

.

 

Ouder worden hoort erbij. Je kunt de risico’s die daarmee gepaard gaan actief beperken. Tijdens de healthcheck worden glucose, cholesterol, BMI en bloeddruk gemeten. Ook kun je jouw risico op osteoporose (botontkalking), hart- en vaatziekten en borstkanker laten bepalen.